29.5.2009

Viimeinen enkelipakettini

Viimeinkin sain istahdettua kotikoneen ääreen. Töidenkin jälkeen olen ahertanut rankasti, istuttanut kukkia, siivonnut ja järjestellyt sekä hoitanut lapsia miehen huidellessa bänditreeneissä. Sunnuntaina tulee reilu parikymmentä vierasta juhlimaan tyttöjen yhteistä syntymäpäivää ja paljon on tekemistä ennen sitä. Tuulia täytti 6 vuotta jo viime viikolla viettäen syntymäpäivänsä vatsataudissa. Emilia täyttää 3 vuotta vasta juhannuksena, mutta olemme perinteisesti juhlineet sukulaisten ja ystävien kanssa molemmat samoilla juhlilla, koska synttärit ovat niin lähekkäin.



Sitten saapuneeseen pakettiini, joka on ihana ja hyvin runsas. Mahtuivat yhteen kuvaan, mutta eihän siitä selvää saa. Joten nyt vain langat.


Paketissa oli vyyhdillinen merinosilkkiä, jota olen monesti hiplaillut, mutta ihan en ole raaskinut ostaa. Se hyppää kyllä ihan heti puikoille, kunhan ensin saan kerittyä sen. Paketissa oli myös kerä ihanan pehmeää ja pörröistä Viennaa. Joo, ehdottomasti jotain hassua tytöille. Fabelin sukkalankaa oli kaksi kerää ja siitä tulee sukat minulle. Olen miehelle ja lapsille kutonut sukat Fabelista ja ne ovat todella kivan näköiset. Ja ovat talven ahkeran käytönkin jälkeen pysyneet hyvinä. Mukana oli myös kaksi kerää Muskatia, josta enkelini ajatteli tiskirättejä uuteen keittiöön. Keittiöremontti alkaa vasta elo-syyskuussa, joten siihen mennessä ehdin kyllä ne kutoa. Minulla on vain kaksi bambuista rättiä ja tarvitsen kyllä ehdottomasti lisää, niin hyviä ne ovat käytössä. Enkelini, langat olivat erinomaisesti valittuja ja niille löytyy käyttöä ihan varmasti!


Langan lisäksi paketti sisälsi muutakin kivaa, kuten kirjeen, kissalle herkkuruokia ja emännälle ihanaa suklaateetä. Sitä tulee silloin tällöin itsekin ostettua, on se niin hyvää. Myös romanttista tunnelmaa oli pakettiin laitettu tuikkujen ja tuikkukupin muodossa, setin kruunasi itsekoristeltu tosi makee tulitikkuaski. Sukkien parittamista varten oli pussillinen sukkapidikkeitä. Ne taitavat päätyä miehen käyttöön, sillä lukuunottamatta villasukkia, niin en käytä puolisukkia ollenkaan. Paketista löytyi vielä ohuen ohutta heijastinlankaa ja käsin kirjoitettu kirje.

Kiitos vielä kerran enkelöinnistä Ixu, ilahdutit kevättäni kovasti! Enkä minä sille Einille enää kovin vihainen ole, toivottavasti hän voi jo paremmin.

Vielä nopeasti ennen nukkumaanmenoa syy eiliselle yövalvomiselle. Yksi tyttöjen hoitajista päiväkodissa saa kesällä vauvan ja jäi tänään äitiyslomaa edeltävälle kesälomalle. Päätin tehdä hänelle lahjaksi vauvan villatakin, mutta toteuttaminen jäi vähän viime tippaan. Kutomista ei ollut enää paljon, mutta viimeistelytöissäkin menee yllättävän paljon aikaa. Vaikka oli ihan myöhä, niin kyllä minä jopa höyryttelin takin yöllä, että näyttäisi siistimmältä.



Tämän saman takin kudoin kertaalleen jo viime syksynä ja tykästyin siihen niin, että halusin kutoa sen uudellen. Tuo langan väri sopi minusta täydellisesti malliin.

Malli: Novita Kevät 2008
Lanka: Novita Wool
Puikot: Jakku 3½ bambupyöröt
Paino: jakku 130 gr

Nyt painaa jo väsy silmää, vanha ei enää pärjää neljän tunnin yöunilla. Hyvää yötä kaikille!

2 kommenttia:

Ixu kirjoitti...

:)

Nyt voin jo laittaa omalla nimellä. Hienoa että paketti osoittautui onnistuneeksi kaikin puolin :) Ja tuo takki on vallan upea! Jos meille vielä olisi tulossa vauva, niin tuollaisen varmastikin tekisin.

Mulla oli kanssa täällä melkoinen hulabaloobalai sillä välin kun mies oli bänditreenikämppää akustoimassa. Likat tänttäröi ihan hermona huomisesta koulun päätösjuhlasta ja minä hermoan että tulis se mies takas kotiin, että pääsisi ompelemaan vanhemmalle tytölle jotain mekonkaltaista päälle laitettavaa. Kun tuo kaksivuotias uhmakas tarmonpesä ei anna ompelukoneen olla sitten hetkeäkään rauhassa.

Huomenna töihin oppimaan uutta ja opettamaan toisille vanhaa. Ja nyt jo ihan väsy väsy västäräkki...

Tuittunen kirjoitti...

Toukokuun loppu on kyllä vihoviimeistä aikaa, siihen aina kasautuu kiirettä. Jo hoitovapaalla ollessa tämä aika oli aina haipakkaa ja töissä ollessa tuplaten. Tällä viikolla olin töiden puolesta seminaariristeilylläkin Tallinnassa ja sitten on ollut kotisäätöä.

Blogistasi luinkin, että sinullakin kiirettä piisaa työrintamalla. Toivottavasti sait yösilmillä vielä onnistuneen mekon aikaiseksi. Mullakin on vahva muisto siitä, kuinka äiti usein edellisenä yönä teki vaatteen koulun päättäjäisiin. Tai vähintään viimeisteli sen.

Itse nukahdin sohvalle tietokoneen viereen heti, kun sain merkinnän julkaistua. Voi väsy...