10.9.2007

Ahkeroinnin jäljet

Blogia en ole muistanut päivittää, mutta ahkerana olen ollut. Neulonut olen liki joka ilta. Pari iltaa piti pitää ihan väkisin vapaata, kun puikkojen kanssa on tullut muina iltoina valvottua 2-3 asti. Kaikille on varmasti tuttua: mä kudon vielä tän rivin/puikon/kuvion valmiiksi. No, vapaailtojen ansiosta sain nukuttua univelkaa pois.

Ensimmäiseksi valmistuivat tossut Huopasesta kaverin maanantaina syntyneelle vauvalle. No, itse asissa tossut eivät huopuneetkaan koneessa niin paljon kuin olisi pitänyt ja ovat riittävän isot meidän 4 vuotiaalle. Hyvä, jos tulevat käyttöön. Saatan vielä kutoa noihin resorit, mutta Tuulia on ollut tyytyväinen näinkin.


Tossut
Malli: Novita syksy 2007
Lanka: Huopanen
Puikot: 8 pyöröt
Paino: 100 g

Lanka oli muutaman vuoden kaapissa marinoitunutta ja kissatkin olivat kerän löytäneet. Meidän kissat harvemmin kerillä leikkivät, mutta tykkäävät kyllä käydä tamppaamassa lankaa, tuloksena olikin osittain huopunutta lankaa. Hyvin tuota vielä kutoi, tosin irtikiskomista oli jonkin verran tehtävä kutomisen edetessä.


Seuraavaksi valmistuivat kämmekkäät ja yksi Vaaka-tilkku Tilkkujen yötä varten. Tilkkujen yöllähän kerätään tänä vuonna peittotilkkujen lisäksi myös kohdelämmittimiä Koukkuniemen vanhainkotiin. Sinne nämäkin kämmekkäät ovat matkalla. Koukkuniemessä toivottiin värikkäitä neuleita, mutta ovatkohan nämä turhankin värikkäät.

Valepalmikkokämmekkäät
Malli Novitan sivuilta
Lanka: Isoveli colori
Puikot:4
Paino: 80 g

Kivat olivat kutoa ja tuolla valepalmikolla sai hauskaa pintaa nopeasti.

Peittotilkku
Malli: Vaaka
Lanka: sekalaista Novitaa
Paino 25 g

Vain etummaisen tilkun olen neulonut nyt syyskuun aikana, nuo taempana olevat löytyivät samoista kätköistä lankojen kanssa. Tilkkuja on nyt yhteensä kymmenen. Siitähän saa jo puolikkaan lapsen peiton!

Viimeisin ja taatusti nopein neuloa oli Ullan Crann Bethadh -kolmiohuivi. Malli oli myös varsin addiktoiva nopean lisäksi ja edelleenkin olen hämmästynyt, että tästä oikeasti tuli kolmio. Huivihan aloitetaan kolmella silmukalla leveästä päästä ja silmukoita lisäämällä päädytään kolmion kärkeen! Kuvassa huivia esittelee Tuulia.

Tämä huivikin päätyy Koukkuniemeen.

Crann Bethadh -kolmiohuivi
Ohje: Ulla/Marjut Katajala
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 8 pyöröt
Paino: 140 g
Koko: l 128 cm, k 70 cm

Isommankin tuosta olisi voinut tehdä, mutta lankaa ei ollut enempää, enkä halunnut tehdä huivista raidallista.

Kaiken kaikkiaan olen siis kutonut 345 grammaa nyt syyskuun aikana! Takapakkiakin on tosin tullut: viime perjantain kauppareissulta tarttui matkaan kerä kanervan väristä seiskaveikkaa eli + 150 grammaa. Sitä lankaa minulla oli ennestään jo kerä, mutta halusin toisenkin. Olen kutomassa siitä huivia tai ponchoa Koukkuniemeen ja haluan kämmekkäät samasta langasta. Aloitin huivin jo virkkaamalla, mutta taidan purkaa hitaasti etenevän mallin ja tehdä jotain vauhdikkaampaa.

Puikoilla on myös jo puoleen väliin edennyt kuopuksen villatakki.

Omista pudotetuista grammoista ei ole vielä kerrottavaa. Aloitin kunnollisen laihduttamisen vasta viime torstaina, joten tuloksia tästä voi odotella aikaisintaan perjantain. Kunnolla olen kyllä ollut!

Ei kommentteja: