25.9.2007

Tilkkujen yö on ohi

Tilkkujen yö vietettiin mallikkaasti ja tosi kivaa oli. Kiitos järjestäjille! Tikuttelimme Ruoholahden kappelilla ja kyllähän se nauratti hieman suunnata sinne lauantai-iltana puikot kassista pilkottaen mäyräkoiria taluttavien nuorten ohi. Itse neuloin puoli viiteen ja paikalle jäi ainakin viisi virkeätä työmyyrää, toivottavasti jaksoitte kotia asti ennen kuin uni tuli.

Aloittelin illassa yhtä tilkkua, mutta päätinkin kutoa vielä keskeneräisen Koukkuniemeen matkalla olevan ponchon loppuun. Kudoin sitä omasta langasta, joten miinuksia saldoonikin siis sain. Kuva on otettu neljän jälkeen aamusella, joten sensuroin yleisen mielenrauhan nimissä naamani siitä pois. Ei ollut enää kaunis näky. Kiitos muuten Niinalle kuvasta!

Ponchon tein Novitan nettisivuilta kaivamallani ohjeella, ohje on toki ollut lehdessäkin. Lankana oli seiskaveikka ja sitä kului n. 250 grammaa. Langanjämän n. 50 grammaa lahjoitin Vaakalle tilkkuihin. Puolet tuosta 300 grammasta oli vanhaa varastoa, joten sain 150 grammaa kulutettua varastostani. Silmukoita minulla oli 61 ja poncho muodostui kahdesta kaitaleesta ja niiden koko oli n. 50 cm x65 cm. Tykästyin malliin niin, että olen nyt kutomassa itselleni samanlaista hieman reilumpana, langat löysin onneksi varastostani.

Lisää lankaakin eksyi mukaan pikkuisen päällee 800 grammaa. Pelastin lahjoituslangoista mukaani pussillisen kauniin sävyisiä ohkaisia lankoja, joista saa aika kauniin peiton kunhan vain maltan taas tilkkuja neuloa.

Laihdutus ei tilkkujen yössä onnistunut ihan niin hyvin kuin olin ajatellut. Tarjoilu oli järjestetty nyyttikestihengessä ja pöytään oli kannettu melkoisia herkkuja enkä ihan kaikkea voinut vastustaa, etenkin herkkujuustoja tuli syötyä turhan runsaasti. Torstaina näkee sitten virallisessa punnituksessa kuinka kävi.

Ei kommentteja: