18.9.2007

Lisääntymisiä

Onpas taas kiirettä pitänyt eikä tännekään kerkiä kirjoittelemaan. Kutonut sentään olen ja lankakaupoillakin tuli käytyä. Suunnistin perjantaina Soukan Menitaan, kun oli auto kerrankin käytössä.

Olin suunnitellut käyntini hyvin, jotta ei tulisi ostettua liikaa tai hutilankoja. Itse ostan yleensä liian vähän yhtä laatua, jos ei ole mitään mielessä etukäteen. Nyt mietin tarpeet etukäteen, etsin malleja ja kirjoitin ihan kauppalistan. Mukaan tarttui sitten vähemmän kuin aioinkaan, mutta silti kotiini lähti 750 grammaa lankaa. Ostin omille tytöille pipo ja kaulurilangaksi 200 gr vaaleanpunaista Dropsin alpakkaa ja vielä nuorimmaisen villatakkiin 300 grammaa ihanaa luonnonvalkoista Sublime baby cashmere merino silkiä. Sukuun oli syntymässä vauva ja vähän viime hetkillä tuli mieleen tehdä ihana neule syntymälahjaksi. Suunnitelmissa oli tehdä Suuri käsityölehdessä viime keväänä ollut iki-ihana 50-lukulainen villatakki ja myssy silkkivillasta. Tuollaista lankaa ei löytynyt, joten ostin Dropsin alpakkaa luonnonvalkoisena. Lisäksi ostin elämäni ensimmäiset bambupyöröt. Tarkoitus oli ostaa vielä itselle lankaa pipo, kaulahuivi ja lapas-settiin, mutta en löytänyt kivaa ihana lanka-ihana väri yhdistelmää. Ostin siis ainakin 500 grammaa vähemmän kuin oli tarkoitus!

Uusista ostoksistani olen kutonut vasta pikkuisen tulokkaan villatakkia. Projekti on edennyt hitaammin kuin ajattelinkaan. Ensin ostamani lanka ei soveltunut ajattelemaani malliin. Vaihdoin Dropsin omaan alpakalle suunniteltuun malliin ja edelleen homma ei toiminut. Takista tuli ihan muodoton. Sunnuntai-aamuna tuli ilmoitus pienen pojan syntymästä ja löysin sopivan mallinkin. Nyt olen sitä kilkutellut ja takki on hilkkua vaille valmis, lisään sitten myöhemmin kuvia valmiista takista. Lankaa jää vielä ainakin sukkiin ja ehkä tumppuihin, ne neulon myös.

Ehdin kokeilemaan jo uusia bambupuikkojanikin ja että ne ovat ihanat. En olisi ikinä uskonut, että puikot voisivat vaikuttaa noin paljon kutomismukavuuteen. Tästä lähtien en enää muunlaisia puikkoja ostakaan!

Nyt jatkan villatakin viimeisen hihan viimeistä kolmea senttiä ja sitten viimeistelytöihin. Lenni pääsee kotiin perjantaina ja olisihan se kiva, jos takki siellä jo odottelisi.

Ei kommentteja: