26.9.2009

Viimeinkin sukkasatoa

Sain viimeinkin viimeisteltyä ja kuvattua jo jonkin aikaa valmiina olleet sukkani. Ja kyllä, niitä on kaksi, vaikka kuvassa poseeraakin vain vasen sukka. Lanka on kevään Sny-enkeliltä Ixulta saatua Fabelia ja mallikin on Dropsin sivuilta otettu ja sukat on itselle kudottu, vaikka pikkuisen löysiksi jäivätkin.

Malli: Sileäneuleiset DROPS sukat ”Fabel”-langasta
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 Knit Pro
Paino: 81 g

Sukkasatoni on käynnistynyt siis jokseenkin hitaasti, tämän sukkaparin lisäksi on valmistunut yksi sukka esikoiselle. Kukahan sille parin kutoisi? Ilmassa on ollut pienoista startiitin poikastakin. Kesken on vanhoja töitä ja lisäksi vastikään aloitettuna takki Purosta esikoiselle ja torkkupeitto Esiton lenkkimohairista. Ja monta ihanaa vauvan nuttuakin tekisi mieli aloittaa. Marraskuun loppuun mennessä pitäisi olla kolme uutta ihmistä ja yhtä monta uutta nuttua maailmassa. No, jotain pitäisi saada valmiiksi ensin.

Tiskirättejä sentään olen tikutellut menemään ihan valmiiksi asti. Kuvan sininen rätti on Allhempistä, sille on olemassa identtinen kaverikin. Sitä en viitsinyt kuvata, koska se on ollut jo jonkin aikaa käytössä. Näihin kahteen hamppurättiin sain käytettyä koko vyyhdin.

Alemmat rätit on kudottu kolmesta eristä väristä Novitan bambua, malleina on korinpohjaa ja kahden kerroksen helmineuletta. Tein näitä rättejä vähän summassa ja satunnaisilla silmukkamäärillä, joten ne eivät ole saman kokoisia keskenään, mutta tuskinpa tuo käyttöä haittaa.

Kuvassa rätit poseeraavat tulevan keittiän tiskipöydällä. Allas, hana ja tasot ovat jo paikallaan, vesi ja sähkö eivät vielä liiku.

Edellisessä postauksessa olin varsin optimistinen keittiöremontin ja sen toteutumisaikataulun suhteen. Myöhässähän se on. Alkuperäisen aikataulun mukaan keittiön pitäisi olla jo valmis, mutta torstaina saimme kuulla, että viimeisen puuttuvan kaapin materiaalit ehkä ovat lähteneet Raahesta etelään päin tai sitten eivät. Ei tämä nyt niin kamalaa muuten olisi, mutta einekset alkavat jo maistua puulta.

Ja kaikille kiinnostuneille vielä remontin lähtötilannetta. Asuntomme on 1970 rekennetussa kerrostalossa ja keittiö oli kaapistoltaan alkuperäinen. Ovet jumivat ja laatikot putoilivat ja sekä kaappi- että laskutilaa oli aivan liian vähän. Ulkonäkö niinkin oli ihan ok, tykkäämme molemmat simppelistä suorasta linjasta.

Näissä kahdessa kuvassa on vanhan keittiön KAIKKI kaapit. Alemman kuvan tyhjässä kohdassa oli jääkaappi, joka oli tuossa vaiheessa jo siirretty olohuoneeseen. Liesikin oli oikeasti tietenkin seinän vieressä olevassa kolossa, mutta oli siirretty siivousta varten keskemmälle. Lieden vieressä näyttäisi olevan laskutilaa, mutta ei sitä oikeasti ollut. Lieden viereisellä tasolla oli mikroaaltouuni ja tiskialtaan vieressä oli vedenkeittimen paikka. Keittiössä oli toki myös ruokapöytä, joka toimi aamiaispöytänä, leivänpaahtimen alustana ja työskentelytasona.

Keittiön lisäksi remontissa on nyt kaksi muutakin huonetta. Toisen niistä maalasin jo keväällä ja toinen on maalattu nyt. Molempiin laitetaan lisäksi uudet lattiat, listat sekä sähköpistokkeet.

Keittiön viereisessä huoneessa oli mielestäni varsin hirveät tapetit, lisäksi ne oli kiinnitetty todella huonosti ja likaisetkin ne olivat. Tomaattitahroista päätellen huone on joskus toiminut ruokahuoneena. Tapettien alta paljastui jonkun entisen asukkaan puhelinmuistio. Taatusti varsin kätevää! Melkein oli sääli maalata nuo piiloon, maalasin silti.

Laittelen vielä vaihekuvia remontista ja sitten joskus tietenkin se lopputuloskin, jos tästä nyt ikinä valmista tulee.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kivat sukat! Toisin kuin remontti.. nousee niskavillat pystyyn kun joku puhuu remontista =)

Unknown kirjoitti...

Minne sää oot hävinny hei???? Ei oo bussissakaan näkynnä :)

Tuittunen kirjoitti...

Väsymys on vienyt. Tosin bussissa matkaan viimeistään jo 6.50 ja takaisinpäin heti 16 aikaan. Käytkö muuten Soukan tapaamisissa? Siellä olisi seuraavassa kiva nähdä!

Unknown kirjoitti...

Tein sulle vähän jäynää, alahan päivitellä!! :) Eli katso mun blogi!!!