19.1.2008

Vuoden ensimmäiset

Sekä vuoden ensimmäiset valmiit että uudet hankinnat ovat viimeinkin päässeet tänne blogiin asti.
Aivan vuoden ensimmäisinä päivinä valmistui blogiukolle Cousteau-pipo syntymäpäivälahjaksi. Tein miehen kokoisen ja tuli vähän turhan iso tai sitten on pienipäinen mies. No ylimääräinen käänne vaan lämmittää.

Malli: Typyn Cousteau-pipo
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3 bambupyöröt
Paino: 100 g

Kummipoikamme kastetaan huomenna ja halusin säilyvämmän muiston lisäksi lahjoa myös jollakin pehmeämmällä. Olin jo pitkään katsellut Hello Yarnin anime-pipoa sillä silmällä ja nyt sain sen viimeinkin kutoa. Pipo oli todella hauska ja nopea kutoa, joten näitä tulen ihan varmasti tekemään lisää. Sopivia vauvauhreja on jo mielessä :-) Lapasten mallin kehitin kutoessani. Aloitin 36 silmukalla kutomalla aina oikeaa. Vähän ennen vaihtoa valkoiseen sileään osuuteen kavensin 8 silmukkaa. Valkoista osuutta kudoin 7 cm ennen kärkikavennuksia.

Pipon malli: Hello Yarnin Top down Bonnet
Lanka: Wool
Puikot: 3½ bambuiset sukkapuikot ja pyöröt
Paino: pipolla ja lapasilla yhteensä 56 g

Ostoksille kiirehdin jo vuoden kolmantena päivänä ja samalla sain nollattua -10 %-projektin saavutukset. Paikallisen Prisman hyllyllä törmäsin luumun väriseen Ainoon ja kun se siitä hyllyltä niin reippaasti huuteli haluavansa Lohikäärme-huiviksi, niin eihän siinä muu auttanut kuin viedä kotiin kerä ja sen 5 parasta kaveria. Ostamani 600 g muuntautuu huivin lisäksi myös lapasiksi ja myssyksi. Meidän päiväkodin hallitus vietti pikkujouluja henkilökunnan kanssa vasta vuodenvaihteen jälkeen ja siellä pukki lahjoi minua tuolla 50 grammalla Loftia. Ihana lanka, mutta vielä ei ole aavistustakaan siitä, mikä siitä tulee. Lisäksi olen ostanut 50 g tummansinistä woolia tuota aiemmin mainittua pipoa varten. Kerrankin sain muuten langan kulumaan kerralla eikä yhtään jäänyt tuosta tummansinisestä kerästä nurkkiin pyörimään!

Koska -10%-projekti on jo ohi, niin poistan projektin seurannan sivupalkistani. Tilalle laitan tämän vuoden ostokset ja kulutukset. Tavoitteena olisi saada ostogrammat pysymään pienempänä kuin kulutus.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Cousteau itse viritti käänteen aika ylös, siksi käänne on mallissani runsas. Tänä talvena ei ole paljon saanut muistella miksi pipossa on hyvä olla kunnon käänne. Kiitos mallini valinnasta!

Tuittunen kirjoitti...

Kiitos selvennyksestä. Omassa kuvassasikin ja monessa muussa käänne ei näytä noin leveältä kuin minulla, joten arvelin että on vaan iso miehelleni. Minua se ei varsinaisesti haitannut eikä miestänikään.

Anonyymi kirjoitti...

Huoh, harmi ettei Aino-lankaa enää tehdä, oli yksi lemppareista...

Tuittunen kirjoitti...

Minullakin oli jäänyt harmittamaan, kun tuota lankaa juuri tuossa värissä ihailin viime talvena, mutta en vain ostanut. Siksi oli nyt niin helppo tarttuakin useampan kerään. Tuota samaa väriä oli vielä viime kauppareissullakin jäljellä useampi kerä ja kova houkutus olisi hamstrata.

Limeadine kirjoitti...

Nuo lapaset on tosi hauskat! Mahtava idea!