2.11.2011

Sukkasatoa korjaamassa

Mun bloggaaminen on jo säälittävää. Ja mun langan ostamisen ja kulutuksen seuraaminen on vielä säälittävämpää. Ei hajuakaan kuinka paljon olen tänä vuonna pyhistä aikeista huolimatta ostanut. Veikkaisin, että edellisen bloggauksen jälkeen olen ostanut noin 2 kiloa tai ehkä vähän päällekin. Kulutus ei ole ollut kovin kummoinen kuitenkaan. Ehkä minä nyt suosiolla poistan seurannan sivupalkista, kun en sitä muista/kehtaa päivittää.

Mutta sukkia olen tehnyt sukkasatoilun merkeissä, vaikka raportointi sen suhteen onkin takunnut ja taisin Hillokellariin tehdä kokonaista 2 postausta sadonkorjuustani.


Tuulian sukat kudoin piposta ja hanskoista sekä näistä Kalajokisukista jääneistä langoista. Sukista tuli tosi kivat, vaikka niihin tulikin vähemmän väriliukua kuin ajattelin.

Malli: Perussukat
Lanka: Austerman Step Classic ja Marks&Kattens Fame trend (656)
Puikot: Varsi 2½ ja terä 2,25
Paino: 50 gr
Koko: 34


Emilian sukat syntyivät osittain jämistä. Turkoosia Fabelia oli pakko ostaa ja käyttää, koska se on niin ihanaa. Ja todellakin väri on sekä tyttärien että äidin lempiväri. Raitalanka on tämän postauksen säärystimien jämää.

Malli: Perussukat
Lanka: Drops Fabel ja Ilun sukkalanka "Filosofiaa"
Puikot: 2,25
Paino: 36 gr
Koko: 27


Ja tässä sukat ilman jalkoja :D 


Käytän hameita kesät talvet, joten jo useampana talvena olen kaipaillut käyttööni säärystimiä. Nyt sukkasatoilun tiimellyksessä ja talven lähestyessä sain viimeinkin tartuttua toimeen. Tuo käyttämäni Ilun lanka huuteli joskus Handussa kauhean kovaa ja pitihän se itselle ostaa ja vain vuosi tai kaksi myöhemmin sain kudottua sen pois. No, on sitä vielä ihan pikkuinen nöttönen kaunistamaan jotain projektia.

Malli: Some cloudy day
Lanka: Ilun sukkalanka "Filosofiaa"
Puikot: 3½
Paino:  81 gr
Viimeiseksi satooni valmistuivat paksut sukat Isoveljestä itselle. Välillä kaipaan kotikäyttöön paksumpia sukkia ja siihen Isoveli on oiva lanka. Tämän langan ostelin kesän alennusmyynneistä poistovärinä. Väri on muuten liila, vaikkei se oikein erotukaan. Näin jossakin Sukkasadon blogeista vastaavat sukat ja pitihän se apinoida. Varsinaista ohjetta ei ollut, mutta valepalmikon ohjeen löysin Ullan Rinsessa-kämmekkäistä ja sukan silmukkamäärät Novitan sivuilta.

Malli: Sukat valepalmikolla, 50 silmukkaa
Lanka: Isoveli
Puikot: 4
Paino: 136 gr
Koko: 39

Kesken jäivät raidalliset polvisukat itselle. Mutta taidan seuraavaksi siirtyä pipoihin ja lapasiin ihan vaan vaihtelun vuoksi. Lisäksi odottelisi useamman työn viimeistely, joka ei kyllä kiinnosta pätkääkään.Ei kommentteja: