27.2.2011

Jonoon järjesty

Hups, se on jo helmikuun loppu. Kylläpä aika rientää ja kevätkin on lähempänä kuin viime postauksen aikaan. Talvi on näyttänyt vielä voimansa kipakoilla pakkasilla ja villasukkia ja muutakin lämmintä olen kutonut viluisille.

Ensin esiin astuvat neidit prinsessat hienohelmavarpaineen.


 
Vaaleanpunaiset sukat on jämäfabelista ja mystisestä punaisesta sukkalangasta, ruskean sinikirjavat isommat sukat kaapin kätköistä löytyneestä Mondial Ciao langasta.

Ruskeankirjavat:
malli. perussukka omasta päästä, koko n. 35, silmukoita 56
puikot 2,5 knit pro sukkikset
lanka: Mondial Ciao, 51 grammaa

Pinkinkirjavat:
malli: perussukka omasta päästä, koko n. 28, silmukoita 52
puikot 2,5 knit pro sukkikset
lanka: Drops Fabel ja tunnistamaton kaveri, 42 grammaa

Keväällä töissä oli enemmänkin Yt-neuvotteluihin liittyviä yleisiä kokouksia/tiedotustilaisuuksia ja joskus juuri ennen useamman tunnin tiedotustilaisuuden alkua huomasin kutimen puuttuvan. Töiden lähellä on onneksi halli ja Vihreä vyyhti, joten kipaisin sieltä turkoosin langan sekä puikot. Ohjetta ei ollut enkä perusukkaa halunnut tehdä, joten tiirailin Ravelryssä Cookie A:n Sock innovationin ohjeita ja Kai-Mei (rav it) valikoitui malliksi helpon alkunsa takia. Onnistuin arvaamaan silmukkaluvun ja resorin oikein kuvan perusteella, kotona jatkoin sukkaa sitten ohjeen mukaan. Sukka jäi hautumaan jostain syystä keskeneräisten sekaan kunnes nyt pakkasten alkaessa palasin ohjeen pariin. Viikossa kudoin sukan loppuun, sille parin ja vielä siskollekin omat pinkit  Kai-Meinsä.



Kai-Mei
lanka: Turkoosit  Linie 3 Supersocke 100 74 grammaa (koko 39), pinkit tunnistamaton ohut sukkalanka (koko 38 ja hieman lyhyempi varsi) 61 grammaa
puikot 2,5 ruusupuiset sukkikset

Sukat olivat yllättävän helpot ja nopeat tehdä, tykkään mallista kovasti. Olisi pitänyt tosin käyttää pienempiä puikkoja, nyt sukat jäivät vähän löysäksi. 

Siskontytöllekin halusin kutoa sukat lämmittämään tennareissa kesät talvet kulkevia varpaita. Nuori neiti on 14 vuotta, joten halusin kutoa katu-uskottavat sukat ilman hörselöitä, mutta jotenkin erikoiset. Langaksi valitsin ainoan violetin sukkalankani, koska se on yksi neidin lempiväreistä. Mallia sain etsiä tovin, kunnes törmäsin Kalajoki-malliin.Ohje on kirjoitettu Nalle-langalle, joten muokkasin silmukkaluvun vastaamaan ohutta lankaani.



Kalajoki
lanka: Austerman Step Classic, 57 grammaa, silmukoita 60 koko n. 38
puikot 2,5 knit pro sukkikset


Vuosi sitten kudoin itselleni ihanan harmaan torkkupeiton Esiton lenkkimohairista. Peitto on ollut meidän perheessä tosi suosittu lämpönsä ja joustavuutensa sekä pehmeytensä takia. Ehdoton suosikki kutomuksistani. Hiihtolomalla oltiin perheen kanssa suuntaamassa pohjoiseen. Siskolle ja tyttärellensä kudoin ylläolevat sukat, mutta isälle halusin tehdä muuta, joten päädyin torkkupeittoon. Isällä on ilmennyt sydänvaivoja ja herra nukkuu hyvinkin usein päivätorkut sohvalla, joten ajattelin peiton tulevan tarpeeseen. Värin nappasin isän olohuoneen verhoista. Langan jouduin ostamaan, kun sitä ei varastossani ollut. Yhtään ei onneksi jäänyt jäljelle, sain molemmissa peitoissa käytettyä langan niin tarkkaan, että jäljelle jäi vain kohtuullinen päättelylanka.

Malli: Torkkupeite
Lanka: Esito lenkkimohair 236 grammaa
Puikot: 15 Knit Pro pyöröpuikot



Tarpeeseen kudoin myös muutaman tiskirätin. Neulotuista räteistä en enää suostu luopumaan ja entiset olivat jo huonossa kunnossa. Näissä räteissä olen tykästynyt erityisesti Novitan Bambu-lankaan ja kaikki nämä rätit onkin kudottu siitä. 

Tiskirätit
Lanka: Novita bambu
Puikot: 3,5, bambupyöröt, neljä rättiä yhteensä 81 grammaa.

Tuon lenkkimohairin lisäksi olen lisäksi ostanut 100 grammaa bambulankaa, ettei rättitehdas pysähdy langan lopetukseen ja ostinpa kerän vaaleanpunaista Kidettäkin, kun siihen törmäsin.


Ei kommentteja: