6.1.2009

Vanha vuosi loppui ja uusi alkoi

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Joulu meidän perheessä sujui kuumehoureessa, kun kaikki vuorollamme sairastuimme flunssaan, minä ja Emilia-kuopus kaikkein sitkeimmin. Oma kuumeeni huiteli pahimmillaan melkein 40 asteessa ja kokonainen viikko sujui pyjamassa. Onneksi pukki toikin niitä toiveestani lisää. Perhejoulun viettokin siirtyi sairastelujen takia, joten sain lisäaikaa lahjojen valmistamiseen. Nyt siis vuoden viimeiset työt.

Molemmille kummipojille neuloin slipoverit Smart-langasta. Molemmista piti tulla raidallisia neljällä värillä, mutta yhden raidallisen lankojen kanssa tappeleminen ja kaikkien niiden päätteleminen riitti ja toisesta tulikin yksivärinen. Yksiväriselle en löytänyt mieleistäni mallia,
joten yhdistelin paria ohjetta

Raidallinen slipoveri

Ohje: Moda 1/08
Lanka: Sandnesgarn Smart
Puikot: 3½ ja 4
Paino: 131 g
Palmikkoslipoveri

Ohje: silmukat ja mitat Moda 1/08, palmikko Novita kevät 2007
Lanka: Sandnesgarn Smart
Puikot: 3½ ja 4
Paino: 127 gKummitytön lahjan suhteen vähän huijasin. Minulla on jo vuoden verran ollut tekeillä ja oikeastaan muutamaa saumaa vaille valmiina villatakki Emilialle. Takki oli vielä sopiva, mutta ei enää kauan, joten päätin, että menköön sitten pienempikokoiselle serkulle, kunhan viimeinkin valmistuu.

Tytön villatakki
Ohje: Moda, numerosta ei enää hajuakaan
Lanka: Sublime baby cashmere merino silk
Puikot: ?
Paino: 239 gPerheen naisväelle päätin tehdä tossuja varpaanlämmikkeeksi sarjatyönä.


En Pointe -tossut

Ohje: Ulla 03/07 (Ilu)
Lanka: Sandnesgarn Tove
Puikot: 3
Paino: Tossuja en muistanut punnita, mutta jokaiseen pariin meni vähän enemmän kuin kerä Tovea. Tummanruskeaa minulla oli onneksi toinenkin kerä, joten tein sillä kaikkien tossujen kantavahvikkeen ja tuon ympärivirkkauksen. Omat tossut ovat vielä remmiä, kantavahviketta ja huovutusta vailla, mutta eivätköhän nekin pian valmistu.


Tossut halusin koristella simppelisti pelkillä napeilla. Anoppi sai hauskan pyöräilijanapin, jonka löysin Hakaniemen hallin nappikaupasta. Muihin tossuihin ostin tavallisemmat koristeelliset metallinapit.Jotta tossut olisivat turvalliset käytössä laitoin niihin tuollaiset touhupohjat. Ne on tilattu Tapion kaupasta ja ovat siis Regia ABS Stopperit.
Koska joulumme siirtyi viikolla sairastelujen vuoksi, ehdin kutoa vielä apellekin sukat varpaiden lämmikkeeksi.


Hedgerow Socks
Ohje: Jane Cochran (pdf)
Lanka: Fortissima socka
Puikot: 2½
Paino: 77 g

Sitten muutama aiemmin valmistunut vielä bloggaamaton työ. Neuloin tyttösille Kruunupipon mallilla ensimmäisen pipon jo keväällä, mutta siitä tuli liian matala Emilialle, joten meni lahjaksi kaverin vauvalle ja jäi tietenkin kuvaamatta. Syksyllä tein sitten nämä kaksi uusin modauksin.
Lisäsin tuohon kruunuosaan 6 silmukkaa eli leveimmillään siinä oli 18 silmukkaa, sakaralisäykset tein ohjeen mukaan lisäämällä 6 silmukkaa eli tein tuosta pohjasta leveämmän. Toisessa pipossa kruunu on tehty kaksinkertaisesta keltaisesta Floricasta ja toisessa kaksinkertaisesta raidallisesta seiskaveikasta. Varsinainen pipo-osa on Woolia.

Kruunupipo
Ohje: Ulla (Pia Tuononen)
Lanka: Florica, 7 veljestä ja wool
Puikot: ?
Paino: molemmat 68 g
Ennen uutta vuotta ehdin vielä ennakoimaan pakkasia ja neuloin Tuulialle kaulurin woolista. Pitäisi tehdä vielä toinen Emiliallekin, kun jaksaisin taas puikkoihin tarttua.

Koko perheen palmikkokauluri
Ohje: Ulla (Mirja M)
Lanka: wool
Puikot: 3½ ja 3
Paino: 63 g


Siinä siis vuoden 2008 viimeiset työt ja nyt voin keskittyä uuteen vuoteen. Uuden vuoden lupaukseksi ajattelin tänä vuonna neuloa vain itselle, omalle miehelle ja tyttärille, kun me jäämme ehkä aina vähän paitsioon. Lisäksi neulon Vaakalle ja ehkä Salaiselle neuleystävälleni. Parit on jo jaettu ja omaan ystävääni olen ollut jo yhteydessä ja nyt vain odottelen helmikuun alkua.

Vuoden saldoksi tuli 6750 ostettua tai saatua lankagrammaa. Neulomalla sain kulutettua 3393 grammaa, joten ylijäämäksi jäi 3357 grammaa. Ynnäilin viime vuoden lopun postauksen tilanteen ja vuoden plussaldon ja näyttäisi siltä, että kaapissani lymyää 8955 grammaa neulomista odottavaa lankaa. Voi ei!

Ei kommentteja: