26.8.2008

Pieniä ja pehmeitä

Kesä on ohi ja on aika palata blogin ääreen. Lomat sujuivat ihanasti ja mielikin on levännyt. Nyt pää pursuaa syksyisiä juttuja ja neulomaan palaa mieli.

Miehen sisko sai pari viikkoa sitten pienen tyttövauvan ja pitihän vauvalle neuloa lämmikettä alkavaan syksyyn. Äiti toivoi neutraaleja värejä beigeä, valkoista, ruskeaa. Kaupasta tarttui mukaan Novitan Woolin Sävyä beigenä 250 grammaa Jotain eksoottisempaa lankaakin olisi voinut ostaa, mutta en jaksanut maitokauppaa pidemmälle ostoksille.

Tykästyin jakun mallin yksinkertaiseen linjaan ja kavennukset tuossa helmassa olivat kiva yksityiskohta. Simppeli juttu, mutta tekee paljon ulkonäölle. Tämä oli eka kutomani raglanmalli eikä taida jäädä viimeiseksi, oli huippua kun oli tosi vähän saumoja ommeltavana.

Tässä vielä lähikuva kavennuksesta.


Eihän tyttövauvan tyyli ole täydellinen ellei ole jakkuun sopivia asusteita, joten neuloin niitäkin.


Myssy on hieman väljä Baby bornille, mutta toivottavasti sopiva vastasyntyneelle.

Myssy ja tossut on neulottu tuolla beigellä langalla. Lapaset tein vanhalla luonnonvalkoisella merino-woolilla. Samaa lankaa on käytetty myös koristeena jakun kauluksessa ja hihansuissa, sekä myssyn kukassa ja onpa sitä vähän tossuissakin. Vastaavasti sitten lapasten nyöri on beigeä lankaa.

Malli: Jakku, myssy ja tossut: Novita Kevät 2008, lapaset oma
Lanka: Novita Wool Sävy sekä Novita Wool
Puikot: Jakku 3½ bambupyöröt sekä myssy, tossut ja lapaset 2,75 bambusukkikset
Koko: 56-62 cm
Paino: jakku 114 gr, myssy 25 gr, tossut 25 gr ja lapaset 20 gr

Nyt olisi omien lasten vuoro ja kovasti esikoinen onkin jo tehnyt toivomuslistaa. Jos vaikka pipot saisin ensin puikoille!

Ei kommentteja: